200 órás jógaoktató képzés Varga Judittal 2021

Hello Yoga 200 órás jógaoktató képzés

200 órás jógaoktató képzés Varga Judittal 2021

A járványhelyzetre való tekintettel most kedvezményes áron!

Az amerikai Yoga Alliance-nél regisztrált oktatóképzés, Vinyasa Flow stílusban.

Ha szeretnél tanítani: biztos alapokat, magabiztos tudást és sok gyakorlatot szerezhetsz.

Ha már tanítasz: fejlesztheted magad oktatóként, új megvilágításba helyezhetsz filozófiai és a fizikai gyakorlással kapcsolatos kérdéseket, inspirációt kaphatsz a tanításhoz és a gyakorláshoz is. Eddig minden olyan résztvevő, aki oktatóként jelentkezett, nagyon sok új dolgot tanult a képzésen.

Ha nem szeretnél tanítani: elmélyítheted a tudásod a jógagyakorlásról (ászana, pránajama, meditáció), a jóga filozófiai hátteréről, az energetikai testről, mentális folyamatokról, anatómiáról, stb. Később még bármikor dönthetsz úgy, hogy mégis tanítani kezdesz.

A JELENTKEZÉSHEZ KATTINTS IDE! 

Dátumok 2021-ben:

Július 17-18, Szo 9-18, Vas 8-17óráig

Július 31, augusztus 1, Szo 9-18, Vas 8-17óráig

Augusztus 6-7-8-9-10-11 (6 nap egyben) minden nap 8-17 óráig,

Augusztus 21-22, Szo 9-18, Vas 8-17óráig

Szeptember 4-5, Szo 9-18, Vas 8-17óráig

Szeptember 18-19, Szo 9-18, Vas 8-17óráig

Október 9-10, Szo 9-18, Vas 8-17óráig

Október 23-24, Szo 9-18, Vas 8-17óráig

November 13-14, Szo 9-18, Vas 8-17óráig

November 27-28, Szo 9-18, Vas 8-17óráig

December 11-12 vizsganapok beosztás szerint

Kb kéthetente fogunk együtt tanulni és gyakorolni, közben házi feladatok, otthoni gyakorlás és hospitálás segíti a fejlődésed. Augusztusban 4 munkanapot érint a tanfolyam, egyébként hétvégéken kell jelen lenned a képzés elvégzéséhez.

24 oktatási nap+vizsganapok 208 kontakt óra

A kötelező óralátogatást külön számoljuk: 15 óra (90 perces) 22,5 óra

MILYEN TANÚSÍTVÁNYT KAPSZ?

Nemzetközileg elismert, az amerikai Yoga Alliance védjegyével ellátott, kétnyelvű (angol-magyar) tanúsítványt ad.

Előfeltétel minimum 1 év rendszeres jógagyakorlás, bármely jógastílusban.

A képzés alapvetően Vinyasa Flow stílusú, de természetesen megtanuljuk az alapokat ahhoz, hogy más stílusban is tudj oktatni.

Mit fogunk tanulni?

A képzés az amerikai Yoga Alliance által előírt irányelvekhez igazodik abban, hogy hány órát tanulunk anatómiáról, ászanákról, jóga filozófiáról, módszertanról, stb. Ezen belül a képzés arra fektet legnagyobb hangsúlyt, hogy hogyan kell egy téma vagy „csúcs póz” köré építeni az órákat, hogyan kell óraterveket és sorozatokat összerakni, milyen hatása lehet egy-egy tudatosan elhelyezett ászanának a sorozatokban,  hogyan lehet biztonságosan, sérülésmentesen gyakorolni.

Fontos szerepet kapnak a pontos, világos és személyes instrukciók, hiszen egy dinamikus jógastílus tanításakor különösen fontos, hogy tömören, a ritmust és az áramlást megtartva tudd megfogalmazni a mondanivalódat. Szintén sokat foglalkozunk a biztonságos, a gyakorlókat szolgáló és segítő igazításokelsajátításával.

Megtanulunk eszközöket(jógatéglát, hevedert, falat, hengerpárnát) használni, és hogy hogyan lehet sérülések vagy különleges állapotok esetén módosítani a gyakorlást a jógázó igényeihez igazodva. Sokat gyakoroljuk a tanítást, hogy végzett tanárként rögtön magabiztosan és megalapozott tudással tudj kiállni egy csoport elé.

Részletesen elemezzük az alapvető ászanákat, tanulunk és gyakorolunk meditációs és relaxációs technikákat, pránajamát, mantrákatés alapvető mudrákat. Tanulunk jóga filozófiát elsősorban Patanjali Jóga Szutrái és a Bhagavad Ghíta alapján. A képzés betekintést ad az Ajurvéda alapjaiba, és hogy hogyan használhatod ezt a tudást jógaoktatóként.

Megismerkedünk együtt a legelterjedtebb jógastílusokkal, és bepillantunk együtt a Kismamajóga Flow és Gyerekjóga stílusokba, hogy jobban tudj segíteni különleges élethelyzetben lévő tanulóknak, és el tudd dönteni, szeretnél-e ezekről később többet tanulni egy megfelelő oktatóképzés keretében (Fontos! A fent említett jógastílusok oktatása külön képzés elvégzését igényli!) Beszélünk a jógaoktató szerepéről, módszertani irányelvekről és etikai kérdésekről. Hasznos tanácsokat kaphatsz arra vonatkozóan is, hogyan lehet megélni a jógaoktatásból, és Judit nemzetközi tapasztalata abban is segít, hogy átlásd a külföldi munka előnyeit és hátrányait különböző országokban.

A képzés sikeres elvégzésének feltételei

 • Teljes részvétel a képzésen. Váratlan események (betegség, baleset, stb) esetén maximum 4 napot hiányozhatsz a képzésről, ez esetben magánórák keretében be kell pótolnod a mulasztást. Ennek díja 15.000,- Ft /90 perc. Ha több mint háromszor több mint 15 percet késel, be kell pótolnod az elmulasztott időt.
 • Legalább 15 alkalommal 90 perces jógafoglalkozás látogatása gyakorlóként (ez lehet a Hello Yoga Mobility Stúdióban, ahol 30% kedvezményt biztosítunk, vagy más jógastúdióban, vidéken is.)
 • Minden házi feladat időben történő leadása.
 • Írásbeli vizsga a képzés végén. A minimum követelmény 80%.
 • Egy 90 perces Vinyasa Flow óra vázlatának önálló elkészítése és leadása.
 • Legalább egy teljes 90 perces Vinyasa Flow óra tanítása, saját óraterv alapján. A gyakorló órádra részletes szóbeli visszajelzést kapsz Judittól.

Óralátogatás (hospitálás): Az oktatójelöltek a Hello Yoga Mobility Stúdióban 30% kedvezménnyel látogathatják a heti rendszeres jógafoglalkozásokat június 5-től, a jelentkezési díj befizetését követően, a képzés végéig (kivéve a tanfolyamok, workshopok). 15 alkalom jógafoglalkozás látogatása kötelező része a tanfolyamnak. A képzés ideje alatt Judit óráin díjmentesen részt vehetsz segítőként (ilyenkor megfigyelheted az órát és gyakorolhatod az együtt tanult igazításokat). Ha vidéki vagy, Judittal online is gyakorolhatsz a Hello Yoga online óráin, vagy a JógaKlikken

A képzésen résztvevőknek lehetőséget biztosítunk gyakorló órák tartására a Hello Yoga Mobility Stúdióban az órarenden kívüli előre egyeztetett időpontokban.

Egyéb oktatóképzéseket és oktatói továbbképzéseket is szervezünk, ahol tovább csiszolhatod a tudásodat, és elmélyedhetsz egy-egy területen.

Miért más ez a képzés, mint a többi?

Minden jógaoktató képzés más és más, minden oktatóképző azt fogja tanítani, hogy szerinte hogyan kell a legjobb tudása szerint szolgálni és segíteni a gyakorlókat. Ez a képzés talán abban különbözik a hasonló magyarországi képzésektől, hogy a 200 órás keretet megtartva sok a személyes jelenlétű oktatási óra, nagy hangsúlyt fektet a sérülések elkerülésére és az óratervezésre, és talán nagyobb segítséget ad a külföldön való elhelyezkedéshez, mint a többi hasonló képzés (nem csak az amerikai Yoga Alliance védjegye miatt, hanem Judit nemzetközi tapasztalatának köszönhetően is).

Mit jelent az, hogy az amerikai Yoga Alliance által regisztrált képzés?

Nemzetközi viszonylatban a legnagyobb presztizsnek örvendő jógaszövetség, az amerikai Yoga Alliance, amely olyan oktatókat vesz fel a tagjai közé, akik a Yoga Alliance által regisztrált oktatóképzést végeztek. Bizonyos országokban, pl. USA és Kanada, gyakorlatilag csak olyan jógaoktatókat alkalmaznak, akik Yoga Alliance tagsággal rendelkeznek. Más országokban, pl India, nem annyira fontos, hogy legyen Yoga Alliance tagságod. Megint más helyen, pl. Ázsia nagy részén, Közép- vagy Dél-Amerikában, nagy előnyt jelent, ha Yoga Allaince tag vagy, de azért nem kizáró ok, ha nem vagy az. Európában is egyre inkább minőségbiztosításnak tekintik a Yoga Alliance védjegyét. Egy regisztrált képzés elvégzése után eldöntheted, hogy szeretnél-e jelentkezni a Yoga Alliance tagjai közé, illetve ezt később is megteheted a tanúsítványod bemutatásával. Tehát az oktatói szintű regisztráció nem automatikus a képzés elvégzésével, erről külön kell majd döntened. A Yoga Alliance tagságról bővebben ITT OLVASHATSZ.

ÁRAK 

A JÁRVÁNYHELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL MOST KEDVEZMÉNYES ÁRON VEHETSZ RÉSZT A KÉPZÉSEN!

A) Az első 5 jelentkezőnek a teljes összeg befizetése esetén 335.000,- Ft,

A kedvezményes ár akkor érvényes, ha a teljes összeget befizeted. A jelentkezési lap kitöltése után 3 napon belül jelentkezünk a megadott email címeden, és értesítünk róla, hogy benne vagy-e az első 5 jelentkezőben.

B) Május 30-ig a teljes összeg befizetése esetén 355.000,- Ft,

A kedvezményes ár akkor érvényes, ha a teljes összeget befizeted május 30-ig.

C) Június 12-ig 385.000,- Ft. Május 30. után 375.000,- Ft

Jelentkezéskor 40.000,- Ft jelentkezési díj befizetésével, a fennmaradó összeget a tanfolyam első napjáig befizetve.

D) Részletfizetéssel 465.000,- Ft. 405.000,- Ft.

Jelentkezéskor 40.000,- Ft, a tanfolyam első napjáig további 45.000,- Ft, majd minden hétvégén (vagy két képzési naponként) 32.000,- Ft. Összesen a képzés alatt 10 x 32.000,- Ft

A fenti árak tartalmazzák a képzési napokon az oktatás díját, kb 80 oldalas nyomtatott jegyzetet, a vizsgák és gyakorló tanítások díját.

Lemondási feltételek:

 • Ha a kezdés előtt 8 héttel mondod le a tanfolyamot: 5.000,- Ft kezelési költség levonása után a teljes összeget visszafizetjük.
 • Ha a kezdés előtt 8 héten belül mondod le a tanfolyamot: a befizetett összeg 50%át visszafizetjük.
 • Ha a tanfolyam már elkezdődött, vagy ha befizettél, és nem jelensz meg a tanfolyamon, a befizetett összeg nem jár vissza, de indokolt esetben (pl. betegség, váratlan esemény) a következő ugyanilyen tanfolyamra visszacsatlakozhatsz egy 30.000,- Ft-os visszacsatlakozási díj ellenében. A következő ugyanilyen tanfolyam dátumát és feltételeit nem tudjuk garantálni, a változtatás jogát fenntartjuk.

A KÉPZÉSRE VONATKOZÓ ÁSZF-ÉRT KATTINTS IDE! 

ÍGY JELENTKEZZ

 1. Töltsd ki a regisztrációs lapot – KATTINTS IDE!
 2. 3 napon belül jelentkezünk, és értesítünk róla, hogy benne vagy-e az első 5 jelentkezőben, akik kedvezményes díjjal tudnak részt venni a tanfolyamon.
 3. 3 napon belül felveszi Veled a kapcsolatot Varga Judit, a képzés vezetője, és egyeztet Veled időpontot egy kb 30-45 perces beszélgetésre. Ilyenkor mesélhetsz magadról, a jógatapasztalatodról, a motivációdról, és felteheted a kérdéseidet. Judit pedig elmondja, mire számíthatsz a képzésen, milyen lesz egy nap, mik a követelmények. A beszélgetés célja egyrészt az ismerkedés, másrészt, hogy könnyebben el tudd dönteni, Neked való-e ez a képzés.
 4. A beszélgetést követően esedékes a jelentkezési díj, vagy a teljes díj, amit utalással vagy a stúdióban készpénzben tudsz befizetni. Így tudjuk biztosítani a helyed a képzésen.
 5. A jelentkezési díj vagy a teljes díj befizetése után megkapsz emailen olyan tananyagokat, amelyekből a kezdésig tudsz előre készülni. A tanfolyam kezdéséig már tudod tartani a kapcsolatot Judittal.

KÉRDÉSED MARADT?

Írj nekünk az info(kukac)helloyogastudio.hu címre!

A KÉPZÉSRŐL MONDTÁK

“Judit remek tanár, kiválóan felkészült és hiteles, aki kellő alázata és elhivatottsága mellett lelkesítő és vicces. Egyedi, ahogy mindenkinek rátapint az erősségeire, ahogy nem mindennapi türelemmel és fegyelmezettséggel hozza ki a legtöbbet a csapat tagjaiból.” – P. Anna

“Ez a képzés valóban abban segít, hogy minél alaposabb és ügyesebb oktató váljon belőled. Mindent megkapsz egy csomagban egy jó óra megtartásához és ahhoz, hogy tudd, mire kell nagyon figyelni a gyakorlóknál, hogyan állíts össze egy Vinyasa flow típusú órát, vagy mire figyelj te is a saját gyakorlásodban. Judit fantasztikus oktató, rengeteget lehet tanulni tőle.” – B. Zsófi

“Minden elkötelezett jógaoktatónak, aki egy új stílust szeretne elsajátítani és minden olyan jóga oktatni vágyónak ajánlom Judit képzését, aki a biztonságos és megelőző oktatási formát szeretné tovább vinni, mint oktatási stílusjegyet, mindamellett hogy precíz és magabiztos szakértelemre tesz szert.” – Sz. Renáta

“Sokkal többet kaptam, mint amit vártam a képzéstől. Élmény volt minden hétvége. A jól felépített elmélet mellé sok-sok gyakorlás is társult. Rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb életem minden területén.. Úgy érzem a képzés után alapos tudással, felkészülten állhatok a hozzám érkező gyakorlók elé.” – B. Erika

“Judit oktatói tanfolyama egyszerre jógaoktató képzés és önismereti tréning. Amellett, hogy alaposan felkészít mind tárgyi, mind pedig gyakorlati tudással az oktatáshoz, segít elmélyülni a saját jóga gyakorlásodban is. Csak ajánlani tudom, ha biztos alapokat szeretnél az oktatáshoz, illetve akkor is, ha szeretnél alaposabban megismerkedni a vinyasa flow irányzattal és saját magaddal :)” V. Judit

“Örömmel és izgatottam vártam a tanfolyamot. Tudtam, hogy nagyon jó lesz, de nem gondoltam, hogy ennyire! Minden percét élveztem! 🙂 Hálás vagyok azért, hogy részt vehettem a tanfolyamon, és Judittól tanulhattam a jógáról, az élet nagy kérdéseiről és a szeretetről.” – S. Bojána

“Ajánlom mindenkinek, aki jógaoktatóként a jógázói mellett a saját testét is meg szeretné óvni a sérülésektől!” – B. Zsuzsi

“Jól felépített, alapos, gyakorlatias képzés. Tetszett, hogy többféle módszerrel dolgoztunk, kiscsoportos megbeszélés, előadás, műalkotás, mini tanítási gyakorlatok. Nagyon hasznosnak tartom, hogy minden képzési nap 90 perces gyakorlással kezdődött, amit azután megbeszéltünk. Sokat nevettünk, jó volt a hangulat :)” – R. Anita

“A képzés nemcsak hasznos és rengeteg ismeretet ad, hanem egy új világ kapuját nyitotta szélesebbre. Judit tudása, szenvedélye a jóga iránt lenyűgöző, példaértékű a pozitív hozzáállása és ahogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a saját tudását is átadja.” – K. Kata

 A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás